Novice
16. februar 2013
Romanje alkoholikov 2013 Prvo soboto v postnem času se zberemo na Brezjah na romanju alkoholikov in vseh, ki trpijo zaradi alkohola in drugih odvisnosti.

Letošnje srečanje je bilo že tretje po vrsti. V svojo sredo smo povabili mariborskega nadškofa, msgr. Marjana Turnška, in dekana teološke fakultete ter družinskega kliničnega psihologa, frančiškana dr. Christiana Gostečnika.

Celotno dogajanje je potekalo pod geslom “Goreče srce”. Razmišljali smo o tem, kako zasvojenec doživlja svojo okolico in kako se nanjo odziva.

Pred sveto mašo smo molili križev pot alkoholika. Čutili smo, kako je Jezusovo trpljenje resnično blizu našemu doživljanju v stiski.

Božjo prisotnost, mesto Boga na poti ozdravitve in pomembnost vere v življenju zasvojenca je pri sveti maši orisal nadškof Turnšek. Čutili smo njegovo naklonjenost in bližino. Pretresljiva je bila njegova misel: “Vsi smo zasvojeni, dokler je med nami en človek zasvojen!”

Po sveti maši smo se zbrali v dvorani nad zakristijo. Najprej smo prisluhnili izjemnemu pričevanju ozdravljenega duhovnika, nato pa smo prisluhnili predavanju p. dr. Christiana Gostečnika. Poudaril je poseben vidik družine, ki naj ob svojem članu prav tako stopi na pot ozdravitve.

Na koncu so lahko udeleženci postavljali vprašanja in govorili o svojih izkušnjah.

Razšli smo se opogumljeni in trdno odločeni, da se naslednjo prvo soboto v postnem času (8. marca 2014) spet srečamo.

Besedilo križevega pota za Romanje alkoholikov

romanje-alkoholikov-2013 from Romar on Vimeo.

Pridiga nadškofa dr. Marjana Turnška na romanju alkoholikov 2013

Prenesi MP3 datoteko

Fotografije