Novice
05. december 2013
Jubilej pri Mariji Pomagaj Danes, 5. decembra 2013, s hvaležnostjo in z veseljem ter zahvalo Bogu in Mariji Pomagaj obhajamo 90. rojstni dan našega p. Polikarpa Broliha, ki že šesto leto deluje v samostanu na Brezjah.

Ob 12. uri smo v Baziliki Marije Pomagaj zbrani zapeli Angelovo češčenje, prisluhnili Ave Mariji, ki jo je na trobento zaigral g. Kompare, molili molitveno uro in zaključili s pesmijo Še gori ljubezen.

Na Brezjah smo veseli, da p. Polikarpa srečujemo povsod; hvaležni smo za modrost njegovih besed in še bolj za mladostno veselje, ki ga izžareva. Iskren Boglonaj mu izrekamo za njegovo zvesto služenje pri podeljevanju zakramenta sprave.

Obenem se zahvaljujemo Bogu in Mariji, da ga ohranjata pri zdravju in nam po njem govorita o Božji ljubezni. »Dragi p. Polikarp, ad multos annos in naj vas Marija Pomagaj še naprej varuje pri vašem vdanem in veselem služenju vsem, ki prihajajo na ta sveti kraj,« voščimo skupaj s gvardijanom, p. Robertom Bahčičem.

P. Polikarp rad poudarja, da smo 24 ur na dan v Božjih rokah. Ko smo ga prosili za par besed pred prazniki, nam naroča: »Imejmo čas za molitev! Pred prazniki skleni, da si boš vzel čas, tudi če je to samo 5 minut, da boš več na dan z Bogom, poleg jutranje molitve. Tudi če nisi razpoložen. Hoteti, ohranjati stik z Bogom, to je vse. Danes imamo vero, znamo delati dobro in pomagati človeku, manjka pa časa, da bi rekli: »Zaupam vate, moj Bog, in rad te imam.« Zaupaj, v Božji roki si in Bog te roke ne bo umaknil. Samo nadaljuj.«

Fotografije