Novice
25. november 2013
Spomin vseh rajnih iz Frančiškovih redov Danes se Frančiškovi bratje še posebej spominjamo vseh pokojnih sobratov, staršev, sorodnikov, dobrotnikov in prijateljev.

Ko umre nekdo od naših bližnjih, tistih, ki smo jih imeli radi, to doživimo kot hudo krivico. Zaboli nas, ko umrejo dobri ljudje. A čez čas in ob vztrajni molitvi doživimo posebno močan dotik vstalega Kristusa.

Brata Štefan (Alojzij) Rezec in Herman (Alojzij) Masič sta v petem in sedmem mesecu letošnjega leta s tega sveta odšla v večnost.

Dolga leta sta bila člana skupnosti in sta živela za romarje v Baziliki Marije Pomagaj na Brezjah. Na poseben način je br. Herman začel Bogu služiti v bolezni in invalidnosti. Priklenjen je bil na invalidski voziček. V senci pod jablano je mirno opazoval vse, ki smo hiteli mimo po opravkih, in bil hvaležen za naše poglede, pozdrave. Vedno nam je odgovoril s prijaznostjo. Tudi br. Štefan je ob koncu svojih zemeljskih dni srečeval Gospoda v trpljenju. Za mirno zunanjostjo se je skrival veder človek, ki je sledil evangeliju. V molitvi je živel svojo povezanost z Bogom in brati. Bil je tih, a vesel človek, v malem zvest in prav zato velik pričevalec nebeškega kraljestva.

Kjer se, tako upamo in prosimo, že veselita z vsemi svetimi v Kristusovi slavi.

Fotografije