Novice
27. oktober 2013
Marija nam bo pomagala Danes so k nam romali verniki iz dekanije Postojna s svojimi duhovniki. Molitveno uro je oblikovala župnija Šmihel.

Pri molitvi rožnega venca pred sveto mašo so prosili za družine, župnijske skupnosti, za vzgojitelje, pedagoge in katehete, za duhovnike, za svetne voditelje naroda in delodajalce ter za rajne. Že med molitveno uro in med sveto mašo je bilo na voljo sedem spovednikov za zakrament sprave. Posebna skrivnost, dar Marije Pomagaj na Brezjah, je dar notranjega miru in odpuščanja.

Petim litanijam Matere Božje je sledila sveta maša, ki jo je ob somaševanju devetih duhovnikov daroval postojnski dekan, g. Ervin Mozetič.

»Marija je bila vse svoje življenje pripravljena na prestop v večnost,« je v pridigi dejal dekan Mozetič. Romarje je povabil, naj premislimo, kaj je v nas takega, kar nas ne dviga v nebesa.
Kot Marija se tudi mi sprašujmo, kaj Gospod pričakuje od nas. Priznajmo mu svojo majhnost in zaupajmo, da smo v Njegovih rokah.
Pridigar nas je spomnil papeževih besed, da potrebujemo Marijo, da bi razumeli, kaj od nas pričakuje Jezus. Kot kristjani premišljujmo Jezusovo trpečo človeškost in posnemajmo Marijino milino. Izročajmo se Mariji v varstvo, da nam bo pomagala skozi ozka nebeška vrata.

Na Brezje je prišlo sedem romarskih avtobusov iz postojnske dekanije, pridružili pa so se jim tudi številni drugi romarji. Hvala mollilcem, pevcem iz župnij Slatina in Postojna in vsem, ki ste pripomogli k lepoti tega nedeljskega bogoslužja. Naj vas spremlja priprošnja Marije Pomagaj, h kateri tako radi in zvesto romate!

Fotografije