Novice
26. oktober 2013
Duh Assisija - "Povezani v upanju" Božji duh, ki je navdihoval svetega Frančiška, poimenovan Duh Assija, tudi v Sloveniji obhaja 27. obletnico. Letošnje srečanje je bilo na Brezjah, pod geslom: Povezani v upanju.

Duh Assisija smo pričeli v soboto, 26. oktobra 2013, s sveto mašo ob 10. uri. Somaševanje številnih duhovnikov je vodil p. Primož Kovač, kapucin. Po maši je bilo v dvorani pričevanje brata Tonija Brinjovca. Sledilo je skupno, skromno kosilo.

Ob 13.30 je bilo v baziliki izpostavljeno najsvetejše. V tišini smo prosili Jezusa, naj blagoslovi skupna prizadevanja pri delu za mir.

Po češčenju so mladi pod vodstvom s. Tine Dajčer v dvorani predstavili igro o svetem Frančišku. Nagovoril nas je s svojo iskrenostjo. Sporočil nam je, da premagovanje strahu ni kot lupljenje jabolk, ki se ga naučiš enkrat za vselej. Da je srečanje z Jezusom nekaj, kar te spremeni in se mora odražati v tvojem življenju. Predvsem pa naj po vzoru svetnika tudi trenutke, ko se Bog zdi odsoten, sprejmemo kot Njegov dar. Molitev takrat zasveti kot luč. Ta je iz Frančiškovih rok preko rok otroka prišla do patra, ki jo je ponesel v cerkev, k molitvi serafinskega rožnega venca. Srečanje smo zaključili s procesijo po trgu.

K Mariji Pomagaj smo ta dan romali s prošnjo za mir. Prizadevanje za mir pa ni le tistega dne v letu, ko praznujemo, ne 27. dne v mesecu, ko se k molitvi po svojih kapelah in cerkvah zbirajo Frančiškovi redovi in molijo za mir. Duh Assisija je vsak trenutek našega življenja, ko delamo za mir. Ne bojmo se tega dela!

Fotografije