Novice
04. januar 2013
Tečaji priprave na zakon v letu 2013 Na Brezjah že leta v organizaciji duhovnikov dekanije Radovljica poteka tečaj priprave na zakon. Tudi v letu 2013 bo tako.

Želja Cekve je, da se zakonci dobro pripravijo na prejem zakramenta svetega zakona. Osnoven razlog je to, da je v Cerkvi zakon zakrament, in prav je, da bi zakonca znala ta veliki dar tudi nositi.

Cerkev ne želi biti z vama samo do poročnega dne, ko je vse lepo. Želi vama že sedaj povedati vso resnico. Tudi takrat, ko je težko, ko pride do preizkušenj in skušnjav in se zdita drug drugegmu največja sovražnika, je vajin zakon še vedno zakrament. Bog vama stoji ob strani v težkih trenutkih in ovrednoti najlepše.

Zakrament namreč pomeni, da človek svoje življenje živi z Bogom, ki je njegov odrešenik in Gospod. Pomeni, da želimo vedno zajemati iz tiste moči, ki sega do globin človeka. Dneve pred poroko je vse naše življenje mogoče naslikati kot eno veliko srce, ki v veselju združuje oba. Toda tudi takrat nam apostol Janez in po njem Cerkev govori: “Bog je večji od našega srca!”

Morda nas ta resnica v dnevih veselja celo nekoliko moti. Toda za nas bo odrešilna, če jo bomo znali sprejeti tudi v dneh preizkušnje.

Vabljena sta, da se pridružita pripravam na krščanski zakon.

Vnaprejšnja prijava ni potrebna. Prijavita se na prvem srečanju.

Kje in kdaj: v Frančiškanskem samostanu, v dvorani nad zakristijo,
Brezje 72. Drugo, tretjo in četrto nedeljo v mesecu, ob 15. uri.

Termini v letu 2013:

10., 17. in 24. februar

10., 17. in 24. marec

12., 19. in 26. maj

9., 16. in 23. junij

13., 20. in 27. oktober