Novice
28. januar 2013
Marija Pomagaj povsod po svetu Danes smo v našo spletno stran vključili tudi podstran, ki označuje vse podobe Marije Pomagaj na svetu, ki imajo stalno postavitev. Vabimo vas k sodelovanju pri nastajanju zemljevida Marijinih bivališč.

Marija Pomagaj je doma na Brezjah, toda predvsem živi v srcu skoraj vsakega Slovenca in mnogih romarjev iz tujine. Ker pa je Marija Pomagaj v srcu, so ji mnogi želeli postaviti oltar ali pa jo le občudovati in se ji priporočati v svojem domu.

Podobe breške Marije so spošljivo shranjene na mnogih koncih sveta in kažejo na trdno vero, lep odnos do Boga in upanje, da je Bog med nami vedno prisoten.

Ko so Slovenci v zgodovini odhajali iz Slovenije, so vedno jemali s seboj podobo Marije Pomagaj. Kljub stiski s prostorom so en voz prihranili za Marijin oltar, ki je hodila s svojim ljudstvom in ga varovala.

Danes ni Marija Pomagaj nič manj blizu človeku. Vsakdo, ki pride pred njeno podobo, čuti, da Bog v njem zmaguje po Mariji.

Na spletni strani, ki smo jo pripravili, so označeni kraji, kjer se nahaja Marijina podoba po vsem svetu. V ta zemljevid so vključene vse podobe: v cerkvah, kapelah, znamenjih, domovih – kjerkoli, kjer ima Marija stalno mesto.

Eden glavnih namenov te spletne strani je sodelovanje vseh, ki imajo radi Marijo Pomagaj, saj nas Marija vabi k delu za Božje kraljestvo. Vabim vas, da nam pišete, če imate doma na stalnem mestu Marijino podobo ali pa je v vaši bližini kapelica, cerkev ali znamenje, ki še ni vrisana v zemljevid.

Veseli bomo čim več podatkov o nastanku podobe, o češčenju, slovesnosti ter dogodkih, ki so se dogajali v zgodovini ali se še danes dogajajo pred to podobo.

Želimo si, da bi ta stran zaživela kot stalno zbirališče tistih, ki ljubijo Marijo Pomagaj. Tudi če je lokacija podobe, ki jo poznate, že vpisana, lahko pošljete svoje vtise, fotografije, opise dogodkov, slovesnosti, molitve, ki jih navadno molite pred to podobo.

Vsakemu, ki bo lahko sodeloval in prispeval kakšno novost, se že vnaprej zahvaljujemo in obljubljamo povezanost v molitvi.

Zemljevid si lahko ogledate tukaj