Novice
18. januar 2013
Toplo vzdušje v mrzli pokrajini Čez dva dneva prihajajo na Brezje verniki iz dekanije Cerknica. Da bi bližino Marije Pomagaj kar se da močno doživeli, smo imeli v tej dekaniji pripravo na romanje na Brezje. Bili smo polni veselja in hvaležnosti.

Priprava je potekala v župnijski cerkvi sv. Jurija v Starem trgu pri Ložu in srečanje je minilo v slavljenju Boga po Mariji.
Najprej smo se ustavili ob spraševanju vesti in nato imeli sveto mašo, kasneje pa še srečanje v dvorani. Predaval je dr. Jože Dežman, direktor arhiva RS, ki je opravil mnogo raziskovalnega dela na Brezjah kot zgodovinar in romar. Z veliko spoštljivostjo sta nas, goste z Brezij, sprejela g. župnik Boštjan in kaplan Erik.

Zbralo se je okrog 50 vernikov, ki so s svojo vero resnično ustvarili lepo vzdušje. To nas je utrjevalo v prepričanju, da je naša vera še kako živa in da ljubezen do Marije Pomagaj ne zamira, ampak odpira nove poti do ljudi. Ob mislih o Mariji Pomagaj smo spoznavali, kako lepo je živeti z Bogom, se odpreti njegovim navdihom ter kako Marija vsemu temu daje človeški obraz.

Čez dva dni se bomo srečali na Brezjah. Razšli smo se z željo, da bi bilo romanje na Brezje resnično polno milosti ter Božje in človeške bližine.