Novice
04. september 2012
Revija Marija 9 Kmalu bo izšla revija Marija, številka 9. V tej številki smo zasledovali krepost Marijine ponižnosti: "... kajti ozrl se je na nizkost svoje dekle" (Lk 1,48).

Ta številka revije Marija prinaša veliko zanimivih člankov o Mariji, ki je resnična srednica milosti. Za osrednji stavek smo si izbrali njen vzklik iz Magnificata: “... kajti ozrl se je na nizkost svoje dekle” (Lk 1,48).

Po uvodnem sestavku rektorja svetišča p. dr. Silvina Krajnca nas s komentarjem zanimivo nagovori Gregor Čušin. Sledi predstavitev številnih dogodkov pod okriljem svetišča. Eden osrednjih so Marijine počitnice, pa tudi na Romanje mladih nismo pozabili, saj je letos imelo to romanje posebno težo – mlade je od Kranja do Brezij “pospremil” nadškof dr. Anton Stres.

Intervju z upokojenim škofom Metodom Pirihom prinaša veliko duhovnih misli, ki si jih lahko vsak vernik vzame za vodilo pri svoji poglobitvi vere v Boga in pobožnosti do Marije.

Z veseljem vam predstavljamo slovensko Marijino svetišče Turnišče in obiskujemo kraje, kamor je Marija bežala skupaj s Slovenci. V reviji vas spodbujamo tudi k spraševanju vesti, z vami kuhamo in še kaj.

Vabimo vas, da na mali šmaren pridete na Brezje in si priskrbite svoj izvod revije Marija.

Naslednja številka, 10. po vrsti, bo predvidoma izšla konec decembra.