Novice
19. september 2012
Prvi dan zasedanja mreže Marijinih svetišč Evrope V torek zvečer smo se zbrali najprej na družabnem srečanju, ki je bilo prijetno in domače, saj smo člani teh srečanj že stari znanci.

V sredo je prvi delovni dan. Vse poteka v znamenju 50. obletnice II. vatikanskega koncila.

Tokrat so se zbrala svetišča: Altoeting (Nemčija) Brezje (Slovenija), Csiksomlyo (Romunija), Čenstohova (Poljska), Einsiedeln (Švica), Fatima (Porugalska), Gibraltar (Gibraltar), Knock (Irska), Levoca (Slovaška), Lourdes (Francija), Mariapocs; Matraverebely (Madžarska), Mellieha (Malta), Vilnius (Litva), Walsingham (Velika Britanija), Zaragoza (Španija), Zarvanyza (Ukrajina).

Poleg tega pa še gostje: Vailankanni (Indija), La Vang (Vietnam), Aprarecida (Brazilija), Kibeho (Ruanda), Guadalupe (Mexico).

Srečanje letos poteka z novim zagonom, saj imamo novo vodstvo. Vodja letošnjega srečanja je novi škof Lurda in Tarbesa Nicolas Bruvet.

Na letošnjem srečanju bomo govorili tudi o prihodnosti in razvoju zveze.

Najprej je predaval p. Andre Jean-Marie Cabes s katoliškega inštituta v Toulousu: “Marija v življenju in poslanstvu Cerkve”.

Za tem smo imeli predavanje gospe Marion Mulhall o “rosary Relay” o molitvi duhovnikov za duhovnike. Predstavila je gibanje in njihovo delo, ki ga lahko spoznamo tudi na njihovi spletni strani.

Dopoldne smo zaključili s sveto mašo v kapeli romarskega doma.

Fotografije