Novice
09. avgust 2012
Msgr. Franc Bole - osemdestletnik Velik prijatelj Brezij, msgr. Franc Bole, direktor tiskovnega društva Ognjišče, praznuje svoj veliki jubilej - osemdesetletnico.

Prelepo je praznovati s prijateljem. Sploh po dolgem in tvornem sodelovanju. Tak prijatelj je msgr. Franc Bole, ki že dolga leta širi resnico evangelija. Eden prvih se je zavedal, da je potrebno najti poti, kjer bo beseda resnice prišla do ljudi. Je oče Tiskovnega društva Ognjišče z Radijem in Založbo Ognjišče in še s čim.

Veseli in ponosni smo, da je papež Benedikt XVI. jubilantu čestital in ga izročil v posebno varstvo Marije Pomagaj. V molitvi se ga bomo spomnili tudi pred Marijinim oltarjem.

Sveti Oče Benedikt XVI. iz srca podeljuje svoj apostolski blagoslov msgr. Francu Boletu ob njegovem osemdesetem rojstnem dnevu. Na vse vaše delo pri razširjanju in oznanjevanju evangelija sodobnemu človeku kličem: Bili ste med prvimi, ki ste Kristusa in njegov evangelij na sodoben način z množičnimi mediji prinesli med Slovenke in Slovence. Vaš najmlajši otrok, Radio Ognjišče, je uspešen medij, ki dosega srca poslušalcev in jih odpira za Kristusa. Hvala vam za vaše apostolsko delo. Bog naj vam ohrani zdravje in čisto misel, ker vas Slovenija potrebuje. Blagoslov Vsemogočnega naj vam in vašim sodelavcem naklanja vse milosti življenja na mogočno priprošnjo Marije Pomagaj.

Novica o msgr. Francu Boletu na straneh radia Ognjišče