Novice
22. julij 2012
Obisk otrok in staršev iz Slovenske šole v Clevelandu Danes so Brezje obiskali otroci iz Slovenske šole pri Mariji Vnebovzeti v Clevelandu in njihovi starši.

V Slovenijo so prišli za bornih deset dni, zato imajo zelo natrpan urnik, saj si bodo ogledali številne lepote dežele, iz katere izvirajo njihove korenine. Mnogi iz skupine so prišli prvič, nekateri prihajajo vsako leto. Vsakokrat je obvezen del obiska tudi postanek pri Mariji Pomagaj na Brezjah.

Prisostvovali so sveti maši in se zadržali pri Mariji, ter se, z otroki na čelu, v molitvi po kolenih podali okoli oltarja.

Podoba Marije Pomagaj visi v mnogoterih slovenskih domovih onkraj oceana, saj nam vsem Slovencem predstavlja Nebeško Mater, ki nas varuje in je vedno ista ne glede na mejo, jezik ali daljavo. Prav ta podoba rojake po svetu povezuje in jim pomaga ohranjati istovetnost. Tudi zato se vedno radi podajo na romanje na Brezje. Pomislite, za Božjo Mater napravijo tudi na tisoče kilometrov dolgo pot!

Naj jih varuje. Marija Pomagaj, podpiraj vse zdomce, izseljence in Slovence po svetu, da bodo živeli v zvestobi Kristusu in ohranjali zapuščino svojih prednikov!

Fotografije