Novice
22. junij 2012
Marija 8 Z veseljem sporočamo, da je izšla revija Marija. To je že osma številka.

V reviji lahko najdete veliko lepega branja. Rdeča nit 8. številke je Marijina vera, ki je lahko vsakemu človeku zgled. Skozi vso revijo se sprašujemo, kako okrepiti svojo vero.

V uvodu nas nagovori p. dr. Silvin Kranjc, o veri, verovanju in statistiki razmišlja Gregor Čušin. Poleg pogovora s p. Polikarpom in generalnim predstojnikom Reda manjših bratov, je tu še prelepo razmišljanje o bistvu in življenju naše vere, nekaj o pobožnosti in prostovoljstvu.

Na naslednjih straneh lahko preberemo o slovesnem prazniku 500 let Marijinega prikazanja v Strunjanu, o Lurdu, sestrah na Brezjah, Serafinskem rožnem vencu in Tekaškem križevem potu.

Poleg povesti, razmišljanja o evangelijskem odlomku in strokovnega dela, ki bo zadovoljil bolj zahtevne bralce, v tokratni številki Marije lahko beremo o kreposti vere.

V rubriki Tik tak zakramenti p. Bogdan piše o spovedi, v rubriki Duhovnost v družini pa o molitvi družine za bolnega otroka. Vse to in še več lahko preberete v tokratni številki revije Marija, prav na koncu pa se posladkajte še s sestro Nikolino.

Prelepo branje, ki bo poživilo in krepilo našo vero tudi v poletnih dneh.