Novice
02. maj 2012
Romanje župnije Kranj - Primskovo Nekatere slovenske župnije so z Marijo Pomagaj še posebej povezane. Ena izmed njih je gotovo Kranj - Primskovo.

Vsako leto na drugi dan Marijinega meseca maja romajo na Brezje verniki iz župnije Kranj – Primskovo. Mariji izročijo njen mesec, ki je pred nami. Tudi letos je bilo tako.

Romarji so se zbrali že v domači župnijski cerkvi ob pol štirih zjutraj in molili. Takoj nato so odrinili tisti, ki so romali peš. Malo kasneje so šli za njimi na pot še kolesarji. Nazadnje so se jim pridružili še starejši z avtobusom.

Župnik g. Franc Godec, ki je maševal, je poudaril pomen Marije Pomagaj za naše družine in za naš narod.

To romanje je vključevalo veliko prvin dobrega romanja. Priprava na romanje v domači župnijski cerkvi, romanje peš in s kolesi, molitev, evharistija kot vrhunec romanja in nazadnje tudi prijateljski klepet kot podoživljanje vsega dogajanja na poti. Romarji so se namreč nekaj časa še zadržali pred cerkvijo na Brezjah in pustili, da je odmevalo v njih doživetje romanja.

Hvala, dragi romarji iz Kranja! Bog vam daj, da bi vedno čutili njegovo varstvo ter bližino Marije Pomagaj. Upamo, da se kmalu spet srečamo.

Fotografije