Novice
01. maj 2012
Praznik Jožefa delavca na Brezjah Na Brezjah je 1. maja vedno slovesno. Marijin mesec maj začenjamo s praznovanjem Jožefa delavca. Ta dan je še posebej primeren za razmislek o našem delu.

Ob 10. uri nas je med osrednjo slovesnostjo p. Stane pozdravil in spomnil, da je danes več razlogov za praznovanje. Najprej je to začetek majnika, Marijinega meseca, meseca šmarnic; potem praznik sv. Jožefa delavca in praznik dela.

V pridigi je poudaril pomen človeškega dela. Delo ni človekova domislica, ampak nekaj Božjega, saj je Bog človeku že v raju rekel, naj si podvrže zemljo. In delo je podoba tega (prim. 1Mz 1,28).

“Bog človeku ni odvzel odgovornosti za svet. Ampak je poudaril, da človekova odgovornost za svet ni samoumevna. V nas se pojavlja skušnjava, da bi svet samo izkoriščali, ne pa ga oskrbovali, skrbeli zanj. In naše delo je skrb za ta naš svet”. (p. Stane Zore)

Vse evharistične daritve tega dne so bile dobro obiskane. Ob lepem bogoslužju smo se spominjali vprašanj našega življenja. Mnogi so svoje stiske prinašali pred Marijin oltar in se ji za pomoč zahvaljevali.

Stane Zore OFM, pridiga

Pridiga provincialnega ministra p. Staneta Zoreta na praznik Jožefa delavca.
Prenesi MP3 datoteko