Novice
20. april 2012
Darilo generalnemu ministru Generalni minister reda manjših bratov, br. José Rodríguez Carballo, je maševal na Brezjah pri Mariji Pomagaj. Podarili smo mu kopijo podobe Marije Pomagaj. Odslej ga bo Marija Pomagaj spremljala tudi v njegovih prostorih.

Obisk generalnega ministra ima velik pomen za varuhe svetišča, ki bivamo na Brezjah, pa tudi za vse brate v provinci.

Obiska na Brezjah je bil zelo vesel in je rekel: “Zares sem zadovoljen, da sem v tem Marijinem narodnem svetišču. Gospod mi je že drugič naklonil to milost.”

V pridigi nas je spomnil, da smo marianska provinca. To naj se ne vidi samo po tem, da delamo v mnogih Marijinih svetiščih. Pozna naj se predvsem po veri, ki se krepi ob veri Marije.

Na koncu evharistične daritve smo generalnemu ministru podarili podobo Marije Pomagaj. Zelo se je je razveselil. Odslej bo visela v njegovi pisarni.

Br. José se je vpisal v knjigo odličnih gostov. Napisal je: “Sveta Devica, Marija Pomagaj, blagoslovi Slovenijo, blagoslovi in varuj manjše brate, prosi za nas svojega Sina, našega Gospoda Jezusa Kristusa”.

Generalnemu ministru smo zelo hvaležni za njegove besede, saj našemu poslanstvu dajejo evangeljski in frančiškanski zagon.

Generalni minister reda manjših bratov. Zahvala ob zaključku evharistične daritve.

Prenesi MP3 datoteko

Fotografije