Novice
20. april 2012
Obisk generalnega ministra reda manjših bratov Slovensko Marijino narodno svetišče je v petek, 20. aprila 2012, gostilo br. Joséja Rodrígueza Carballa ofm, generalnega predstojnika Reda manjših bratov.

“Prihajam kot romar med romarji, da bi prosil: Marija, pomagaj!”

Generalni minister je ob deseti uri somaševal z vsemi brati na čast Materi Božji, kraljici Reda manjših bratov.

Kot je povedal v nagovoru, je zanj obisk svetišča, kot so Brezje, velika milost. Ob svojem obisku te dni opaža, da je slovensko ljudstvo Marijino, kakor dokazujejo številna svetišča in Mariji posvečene cerkve po naši deželi.

V nagovoru med homilijo je razmišljal o vlogi Marije v našem življenju. Povabil nas je, naj bomo res Marijini. Biti Marijin pa ne pomeni le graditi cerkva njej v čast, praznovati njenih praznikov in romati v njena svetišča. To je lepo, a biti Marijanska duša pomeni posnemati njen zgled.

Generalni minister je poudaril, da danes po Mariji prihaja do nas prav to povabilo – bodimo odprti za Božji načrt, pripravljeni na služenje in zvesti Bogu. Prav slednje ni vrednota našega časa, vendar je krepost vsakega Jezusovega učenca. Le če bomo Marijo posnemali v tem, bomo kot Božja Mati prinašalci Božje besede, ki se je učlovečila.

“Marija je pot, ki nas najhitreje in z največjo gotovostjo vodi k Bogu. Ona naj nas spremlja, naj blagoslovi to ljubljeno deželo, vašo provinco, redovne skupnosti in vaše družine, dragi romarji!”

Generalni minister OFM pri Mariji Pomagaj from Romar on Vimeo.

Pridiga generalnega ministra OFM na Brezjah

Prenesi MP3 datoteko

Fotografije