Novice
12. februar 2012
"Marija nas vodi k Jezusu, ki je zdravnik vseh duš" Vsako leto se bolniki na Brezjah zberejo dvakrat. Prvič 11. februarja, ko obhajamo god Lurške Matere Božje.

Slovenci smo vedno ljubili Marijo Pomagaj na Brezjah. Že od samega začetka pa smo jo povezovali tudi z drugimi podobami Marije v evropskem prostoru. Posebno blizu ji je Marija iz Lurda, ki je zdravje bolnikov. Ker mnogi naši predniki niso mogli priti vse do Lurda, so iskali zavetje pri Mariji Pomagaj in ga tudi našli.

Vsako leto se ob godu Lurške Matere Božje, 11. februarja, zberemo na Brezjah in slavimo Marijo, zdravje bolnikov. Marija nas vodi k Jezusu. Tako je poudaril tudi p. Janez Novak, stiški opat, ki je maševal in pridigal.

Kljub mrzlemu vremenu se nas je zbralo mnogo, da bi se združili v molitvi za bolnike in tiste, ki strežejo bolnikom. Bolni so lahko pri maši prejeli tudi zakrament bolniškega maziljenja.

Hvala vsem, ki strežejo bolnikom, bolniškim duhovnikom in molilcem za bolnike, ki se trudijo nositi križ bolezni v vsakdanjem življenju.