Novice
07. oktober 2012
Praznovanje 112. obletnice posvetitve Na rožnovensko nedeljo praznujemo obletnico posvetitve Bazlike Marije Pomagaj. Letos je maševal mariborski nadškof msgr. dr. Marjan Turnšek.

Na Brezjah je na rožnovensko nedeljo, to je prvo nedeljo v mesecu oktobru posebej slovesno. Na rožnovensko nedeljo pred 113. leti je bila posvečena Bazilika Marije Pomagaj. Cerkev je namreč 9. oktobra leta 1889 posvetil ljubljanski škof Jakob Missia.

Zgodovina Bazlike Marije Pomagaj je prava zgodovina vere slovenskega naroda. V tem svetišču slavimo Marijo Pomagaj, varuhinjo vere.

Najbolj dragoceno je, da to svetišče še danes živi kot pravo znamenje vere slovenskega naroda. Slovenci še danes prihajajo sem, da bi se zatekli k Mariji in jo prosili milosti ter da bi slišali Božji nagovor.

Mariborski škof. msgr. dr. Marjan Turnšek je v pridigi pozdravil navzoče in jih spomnil, da smo vsi kristjani deležni prav posebnega posvečenja. Kakor je svetišče izveto iz posvetne rabe, tako je tudi vsak človek, posebej kristjan, poklican k tej posvečenosti.

Nagovor škofa Marjana Turnška v tekstovni obliki.

Pridiga nadškofa Turnška ob praznovanju 112. letnice posvetitve Bazilike Marije Pomagaj.

Pridiga, posvetitev Bazilike Marije Pomagaj
Prenesi MP3 datoteko

Veroizpoved s povabilom

Veroizpoved pred letom vere
Prenesi MP3 datoteko

Fotografije