Novice
11. oktober 2012
Začetek leta vere Tudi na Brezjah smo slovesno začeli leto vere. Pri vseh svetih mašah smo molili za Cerkev, ki je stopila na to pogumno pot.

Papež Benedikt XVI. je v svojem pismu “Vrata vere” razglasil leto vere, ki bo potekalo od 11. oktobra 2012, ko se spominjamo 50. obletnice II. vatikanskega Cerkvenega zbora, do nedelje, 24. novembra 2013, praznika Kristusa Kralja.

Marijo Pomagaj imenujemo tudi “Mati slovenske vernosti”, zato se zbiramo ob njej, da bi svojo vero okrepili in prenovili. Marija Pomagaj v nas budi čudeže vere. Kakor je bila Marija prva učenka Jezusa Kristusa, tako je tudi danes prva poslušalka Božje besede, ki nam daje zgled, kako naj jo poslušamo.

Pri slovesni sveti maši ob 10. uri smo to še posebej močno naglasili. Marijo smo prosili, da bi okrepila našo vero. Prosili smo:

Vsemogočni večni Bog,
sveto Devico Marijo, slavno mater svojega Sina,
si dal za varuhinjo vsem, ki jo kličejo.
Na njeno priprošnjo nam podeli,
da bomo močni v veri,
trdni v upanju in dejavni v ljubezni.
Po našem Gospodu Jezusu Kristusu, tvojem Sinu,
ki s teboj v občestvu Svetega Duha živi in kraljuje vekomaj. Amen.

Globoko v srce se nam je zapisala beseda svetega evangelija, ki nam je nakazala, kako je naša vera že nagrajena v tistem trenutku, ko se obrnemo na Boga.

V Lukovem evangeliju smo brali jezusovo besedo: “In jaz vam pravim: Prosite in vam bo dano! Iščite in boste našli! Trkajte in se vam bo odprli! Kajti vsak, kdor prosi, prejme; in kdor išče, najde; in kdor trka se mu bo odprlo.”

V letu vere se bomo Slovenci zbirali na Brezjah in naprej krepili svojo vero. Bazilika Marije Pomagaj je prava hiša molitve za vse narode. Posebej to simbolizirajo medaljoni, ki vdelani na stebre Cerkve.

Katekizem katoliške Cerkve

Novica o letu vere na straneh Radia Ognjiče

Fotografije