Novice
20. julij 2011
Petra Majdič pri Mariji Pomagaj V petek, 1. julija 2011 je Marijo Pomagaj obiskala Petra Majdič. Naša najboljša tekačica na smučeh je romala iz zaobljube - v zahvalo za olimpijsko medaljo.

Znana in priljubljena športnica je izpolnila svojo obljubo se z župnikom Pavletom Juhantom ob petih zjutraj odpravila po petdeset kilometrov dolgi poti od doma do Brezij.

Petra je povedala, da so starši in župnik Pavel so že dolgo prijatelji. Večkrat je molil zanjo, tudi sama ga je kdaj prosila, naj molitev malo 'ojača’. Opomnil jo je, da se bom morala za molitev oddolžiti. Pred olimpijskimi igrami sta z župnikom sklenila, da bosta šla tolikokrat peš na Brezje, kolikor kolajn bo Petra osvojila. “Ker je bila ena, je bila najina dolžnost eno romanje na Brezje. Lani zaradi moje poškodbe in tekmovalnih obveznosti ni bilo časa, letos pa sva obljubo izpolnila,” je povedala Petra.

Vas zanima, kako je doživela Brezje? “Na Brezjah sem bila prvič. Pred tem sem večkrat slišala, kako veličasten kraj je to. Sedaj mi je jasno, zakaj, in se bom še vračala.”