Novice
11. junij 2011
Živi rožni venec Na Brezjah smo 11. junija 2011 obhajali molitveni dan Živega rožnega venca za edinost Cerkve, za nove duhovne poklice ter za njihovo stanovitnost in svetost. Sveto mašo ob 10. uri je daroval celjski škof msgr. Stanislav Lipovšek.

V uvodu v sveto mašo nas je nagovoril p. Leopold Grčar, duhovni oče ŽIVEGA ROŽNEGA VENCA.

Kot je v homiliji povedal škof Lipovšek, so danes pri nebeški Materi, Mariji Pomagaj, zbrani tisti, ki so se velikodušno odzvali povabilu: »PROSITE GOSPODA ŽETVE, DA POŠLJE DELAVCEV NA SVOJO ŽETEV«.

V Evangeliju smo slišali o sejalcu, ki ne seje le na rodovitno zemljo. Naloga Božjega občestva je, da zemljo naredi rodovitno. »Družine, starši in stari starši – ustvarjajte okolje, kjer bodo zoreli duhovni poklici.«

Danes žal okolje ni naklonjeno družinam, kakor tudi ni naklonjeno duhovnemu. Krščanstvo tako kot preostali svet trpi v verigah sekularizacije in materializma. Sredi puščave so oaze, pravi škof. Veliko je družin, ki sprejemajo otroke in se jih veselijo, veliko je staršev, ki molijo z otroki.

Kakor papež Benedikt XVI. na Hrvaškem je škof Lipovšek opogumljal starše, naj molimo z otroki, naj z njimi beremo Sveto pismo in skupaj hodimo k sveti maši.

Veliko dobrega lahko za versko vzgojo vnukov naredijo stari starši, »dedeki in babice«.

Škof je povabil duhovnike, redovnike in redovnice, naj bodo Luč in prvi, ki molijo za duhovne poklice.

Naj nam bo vsem Marija navdih in vabilo k temeljni krščanski drži, kako Gospodu reči: »Tukaj sem!«