Novice
02. oktober 2011
Obletnica posvetitve Bazilike Marije Pomagaj Na praznik rožnovenske Matere Božje je bila leta 1900 posvečena cerkev sv. Vida, Bazilika Marije Pomagaj. Dom Boga in Marije Pomagaj je tudi naš dom.

Praznovanje 111. obletnice posvetitve svetišča smo začeli že v soboto zvečer s slovesno sveto mašo in molitvijo za slovensko Cerkev po vzoru Janeza Pavla II., ki se je zaključila s procesijo z lučkami.

Na sam praznični dan, v nedeljo, 2. oktobra, je slovesno sveto mašo ob 10. uri daroval murskosoboški škof dr. Peter Štumpf. Ob njem so somaševali rektor našega svetišča in dva diakona. Pri maši je pel domači, brezjanski mešani zbor. Mašo smo zaključili s procesijo k oltarju Marije Pomagaj.

Škof nam je Božjo besedo razložil zelo sodobno in je pokazal na to, da smo mi danes gospodov vinograd in da moramo biti vedno znova tisti, ki gradimo novo, živo Božje svetišče.

Ves dan smo se poglabaljali v Božjo besedo in premišljevali misel, da smo pravzaprav mi svetišče živega Boga, njegov vinograd, ki ga Bog vedno znova obiskuje.