Napovednik
31. december 2024
Priprave na krščanski zakon 2024 Priprava na zakrament zakona, na zakonsko in družinsko življenje, je izrednega pomena tako za zakonca kot tudi za občestvo.

Cerkev želi zakoncema pomagati, da bo njun zakon srečen, trden in bogat. »Zakaj močna kakor smrt je ljubezen, silna kakor podzemlje ljubezenska strast! «. Vp 8,6

Papež Frančišek v apostolski spodbudi družinam “Radost ljubezni” glede priprave na zakon med drugim pravi: “Tako neposredna priprava kot tudi spremljanje, ki traja dalj časa, mora privesti do jasnosti, da zaročenca ne gledata na poroko kot na konec neke poti, ampak sprejemata zakon kot poklicanost, ki ju pelje naprej, s trdno in realistično odločenostjo, da bosta vse preizkušnje in težke trenutke preživela skupaj. Tako predzakonska kot zakonska pastorala morata biti predvsem dušno pastirstvo povezovanja, pri čemer posredujeta točke, ki pomagajo ljubezni, da zmore zoreti, a tudi premagati težka obdobja” (AL, 211).

V Slovenskem Marijinem narodnem svetišču bo v letu 2024 tečaj potekal v naslednjih terminih: (2., 3., 4. nedelja v mesecu, od 15. do 17. ure). Lokacija dvorana nad zakristijo bazilike Marije Pomagaj.

- februar: 11., 18., 25.

- maj: 12., 19. in 26.

- junij: 9., 16. in 23.

- oktober: 13., 20. in 27.

Več informacij, kratek vsebinski opis in e-prijavnica:
https://zupnija-kranjska-gora.rkc.si/index.php/content/display/652/te-aj-priprave-na-zakon/20