Novice
30. april 2017
Začetek tedna molitve za duhovne poklice V Cerkvi na Slovenskem bo od nedelje, 30. aprila do nedelje, 7. maja 2017, potekal teden molitve za duhovne poklice na temo »Gnani po Duhu za poslanstvo!«

»Kdor se je pustil pritegniti Božjemu glasu in začel slediti Jezusu, kmalu odkrije v sebi neustavljivo željo, da bi ponesel evangelij svojim bratom z evangelizacijo in s služenjem v ljubezni«, piše papež Frančišek v poslanici za 54. Svetovni dan molitve za duhovne poklice. Misijonarsko razsežnost krščanskega poklica poživimo v nas samih in bodimo iznajdljivi, ko jo prebujajmo v drugih.

Namen tedna je pomagati tistim, ki jih Bog kliče v duhovniško ali redovniško službo, da bi velikodušno odgovorili na ta klic ter spodbujati občestva k molitvi za nove duhovne poklice. Molitev za nove duhovne poklice postaja vedno bolj obveznost vsakega kristjana, ki čuti s Cerkvijo in njeno glavo Kristusom in je vedno manj nekaj zgolj prostovoljnega za tiste, ki to želijo. Molitev za nove duhovne poklice je po svojem bistvu skrb vse Cerkve.

Povzeto po: www.cdp.si

Pripravila: AEF