Novice
19. marec 2017
Romanje dekanije Radovljica Na tretjo postno nedeljo je molitveno uro za duhovne poklice in sveto mašo pripravila dekanija Radovljica.

Vsako tretjo nedeljo v mesecu ena dekanija pripravi molitveno uro za nove duhovne poklice ter stanovitnost obstoječih in sveto mašo. Danes so na Brezje, k Mariji Pomagaj, priromali romarji iz dekanije Radovljica.
Molitveno uro je vodil g. Martin Golob, župnija Srednja vas, somaševanje svete maše pa radovljiški dekan, g. Andrej Župan. Ob njem so somaševali številni duhovniki zgornje gorenjskih župnij. V pridigi je g. Matevž Mehle, župnijski upravitel župnije Jesenice, spregovoril o pomenu molitve za nove duhovne poklice in stanovitnost obstoječih. “Duhovnik je drugi Kristus. Po njem se uresničuje Božja volja; ob spovedi duhovnik da odvezo z besedami 'In jaz te odvežem …’ pri povzdigovanju spregovori 'To je moje telo … moja kri, ki se daje za vas.’ Duhovnik je s človekom ob vseh njegovih pomembnih dogodkih, od rojstva do smrti. In za vse to potrebuje pomoč, potrebuje molitev.”
Ob koncu svete maše se je duhovnikom in romarjem v imenu frančiškanskega samostana Brezje zahvali dr. p. Leopold Grčar.

Pripravila: AEF

Fotografije