Novice
10. avgust 2013
Romarji iz Škofje Loke "Če hodimo po življenjski poti kot romarji, gremo k Bogu in za Njim - naše življenje ima smisel in cilj ..."

je škofjeloške romarje na cilju, v Baziliki Marije Pomagaj, pozdravil njihov župnik.
Na pot so se podali ob petih zjutraj, z blagoslovom v župnijski cerkvi. Potem so se z avtobusom odpeljali do Selc in od tam peš, čez hribe, kjer je pot skozi gozdove bolj prijazna. Peš romarjev je bilo preko petdeset, letošnje romanje pa je bilo jubilejno, trideseto.
Romarji so romali zase in za svoje domače, pa tudi za vse pokojne romarje, ki so romali nekoč, in za vse, ki so se jim priporočili v molitev.
Na Brezjah so se skupini peš romarjev pridružili še romarji, ki so prišli z vlakom do Otoč in od tam po stari romarski poti do Brezij, in kolesarji. Sveto mašo ob 12.30 je daroval g. župnik, Matej Nastran.
V homiliji je spomnil zbrane na današnjega godovnjaka, sv. Lovrenca, ki nam sporoča, da smo Cerkev in njeno bogastvo verniki. G. župnik je po Marijinem zgledu povabil matere, naj družine zbirajo s toplino in varnostjo, jim dajejo gotovost in ljubezen. »Zahvalimo se Mariji, angelom in svetnikom zase in za vse poti našega življenja, pa tudi za vse romarje, ki prihajajo sem, k Mariji Pomagaj na Brezje.«
Dragi romarji, hvala vam za zgled vere! Naj vas vaše poti še naprej združujejo in vam prinašajo veliko lepih trenutkov, ko se srečujete ob evharističnem oltarju in tudi sami postajate kruh, ki se daruje za druge.

Fotografije