Novice
08. september 2012
Peti dan zasedanja PAMI v Rimu Sobota na marijanskem kongresu je bolj namenjena praznovanju. Osrednji dejanji dneva sta bili srečanje s svetim očetom in predavanje generalnega ministra reda manjših bratov z okroglo mizo vseh sodelujočih.

Dopoldne smo se odpravili v Castel Gandolfo, kjer je bilo srečanje s svetim očetom. Pred prihodom svetega očeta smo se pripravili z molitvijo rožnega venca. Molili smo člani vseh jezikovnih skupin, tudi slovenske.

Sveti oče Benedikt XVI. je pozdravil vse navzoče in v govoru najprej spomnil na pomembnost našega kongresa ter se spomnil koncilskega dogajajanja in svojega sodelovanja na koncilu.

Njegov osrednji del govora je bil vsebinsko izjemno bogat, saj je v njem poudaril predvsem vlogo Marije v življenju Cerkve, na koncu pa še ganljivo povabil k dejavnemu praznovanju leta vere, ki ga začenjamo v oktobru.

Popoldne smo se zbrali v glavni dvorani, kjer smo imeli okroglo mizo. Najprej nas je v imenu generalnega ministra nagovoril voditelj tajništva za vzgojo in študij reda manjših bratov. Potem so vprašanja mariologije predstavili predavatelji, ki so “pokrili” vse dele sveta. Sledil je pogovor.

Fotografije