Novice
25. junij 2012
Slovenija se zahvaljuje na Brezjah V zahvalo za našo domovino Slovenijo danes na Brezjah obhajamo svete maše v zahvalo za pravičnost in mir.

V istem času, ko se je uveljavilo ime Slovenija, je bila naslikana podoba Marije Pomagaj. Državnost, država in Brezje pa nimajo samo skupnega začetka, ampak tudi skupno pot.

Skoraj vsak zgodovinski dogodek, ki se je zgodil v našem narodu, ima svojo podobo tudi na Brezjah. Hvaležnost za našo domovino na Brezjah je danes velika.

Najpomembnejša zgodovina, ki se neprestano piše na Brezjah, pa je zgodovina vere. Romarji vidijo v Mariji vir svojega upanja. Zato se k njej zatekajo.

Vsak tok zgodovine ima svoj temelj. Romarji k Mariji Pomagaj ta temelj vere izražajo z iskrenim in odprtim srcem. Svoj pomnik ima spomin na prvo in drugo svetovno vojno, svoje znamenje imajo tudi slovenski izseljenci. Posebno mesto pa ima zahvala za slovensko samostojnost.

Pokojni nadškof Alojzij Šuštar se je v odločilnih trenutkih vojne za Slovenijo zatekel k Mariji Pomagaj in jo prosil za Slovenski narod.

Romajmo na Brezje, k Mariji Pomagaj, kraljici vseh Slovencev, in se ji zahvalimo za prejete darove.

Fotografije