Novice
05. maj 2012
Romanje gasilcev 2012 V soboto, 5. maja 2012, smo se pri Mariji Pomagaj zahvalili za Božje varstvo pri delu gasilcev, za njihovo nesebično pomoč in zgled solidarnosti.

Domačim brezjanskim gasilcem so se na romanju pridružili kolegi iz Borovnice, Naklega, Radovljice, Vrhnike, Žalca, Gotovelj, Viča, gasilci iz Preddvora pa so se na romanje podali kar peš.

Sveto mašo je ob 11.30 daroval p. Bogdan Rus. Gasilcem se je zahvalil za njihovo nesebično darovanje za druge, za stalno pripravljenost vsakega izmed njih v srcu, ki je nekaj velikega. Poudaril je, da ni umetnost življenja v tem, da ni težav, ampak da težave rešujemo. In sprejeti tako držo, da smo pripravljeni pomagati sočloveku, ni lahko. Drža gasilcev pa je taka in je lahko zgled mnogim ljudem.

Nekaterih stvari v življenju se ne da povrniti in žrtvovanje za druge je prav ena izmed njih. Lahko smo samo hvaležni. Dodal je še, da je človek najbolj človek takrat, ko se daruje za drugega, ko tudi sam deluje kot ljubezniv človek za drugega. In tukaj, pri Mariji Pomagaj, želimo reči hvala za vse vaše delo, dragi gasilci, naj vas Bog varuje!

Sveti maši je sledil blagoslov gasilskih vozil, skupno fotografiranje in druženje.

Skupaj z gasilci smo se priporočili svetemu Florijanu in Mariji Pomagaj z naslednjo molitvijo:

Kadar me kliče dolžnost, o Bog, bodi ob meni!
Ko plameni uničujejo domove in gozdove,
mi daj moči, da rešujem življenja
in ob tem obdržim svoj pogum.
S tabo bom lahko otroku v nevarnosti
ali nemočnemu starcu
prihranil grozo, ko se življenje
na tem svetu konča.
Ker moram biti vedno v pripravljenosti,
te prosim, dobri Bog, vodi moj sleherni gib,
daj mi tenkočutnosti,
da v večnem hrupu ognja
slišim še tako slaboten jok.
Zahvaljujem se ti za plemenito poslanstvo
reševanja življenj.
Če pa bo tvoja volja,
da darujem svoje življenje za druge,
te prosim, varuj mojo družino.
Na priprošnjo Marije Pomagaj in sv. Florijana
blagoslovi gasilce in naše delo.
AMEN.

Slovesnost je požrtvovalno pripravil g. Metod Gaber, gasilec z Brezij. Lepo vzdušje nas je zadržalo ob druženju pred baziliko tudi po evaharistični daritvi.

Sklenili smo, da se naslednje leto spet srečamo, verjetno na sam god sv. Florijana, 4. maja 2013, pri poldvanajsti sveti maši.

Galerija slik romanja gasilcev na Brezje 2012