Napovednik
22. oktober 2023
Priprave na krščanski zakon Priprava na zakrament zakona, na zakonsko in družinsko življenje, je izrednega pomena tako za zakonca kot tudi za občestvo. Pri Mariji Pomagaj na Brezjah bodo tudi letos potekale priprave na zakon.

Cerkev želi zakoncema pomagati, da bo njun zakon srečen, trden in bogat. »Zakaj močna kakor smrt je ljubezen, silna kakor podzemlje ljubezenska strast! «. Vp 8,6

Papež Frančišek v apostolski spodbudi družinam “Radost ljubezni” glede priprave na zakon med drugim pravi: “Tako neposredna priprava kot tudi spremljanje, ki traja dalj časa, mora privesti do jasnosti, da zaročenca ne gledata na poroko kot na konec neke poti, ampak sprejemata zakon kot poklicanost, ki ju pelje naprej, s trdno in realistično odločenostjo, da bosta vse preizkušnje in težke trenutke preživela skupaj. Tako predzakonska kot zakonska pastorala morata biti predvsem dušno pastirstvo povezovanja, pri čemer posredujeta točke, ki pomagajo ljubezni, da zmore zoreti, a tudi premagati težka obdobja” (AL, 211).

V Slovenskem Marijinem narodnem svetišču bo v letu 2023 tečaj potekal v naslednjih terminih:
februar: 12., 19., 26
maj: 14., 21., 18
junij: 11., 18., 25
oktober: 8., 15., 22

Trajanje: od 15. do 17. ure
Lokacija: Dvorana nad zakristijo Frančiškanskega samostana Brezje
Dar za tečaj je 20 EUR na par.

Mladoporočenca morata biti prisotna na vseh treh terminih.

Tečaj koordinira Janez Šimenc, župnik v Kranjski Gori.

Na naslednji povezavi najdete kontakte informacije in obrazec elektronske prijave na tečaj. Vljudno prosimo, da ga izpolnite in s tem omogočite tudi bolj gladko izvedbo tečaja.

Povezava na prijavnico in kontakt:

https://zupnija-kranjska-gora.rkc.si/index.php/content/display/652/te-aj-priprave-na-zakon/20